Welkom in de diensten van de Paascyclus 2019

Een paascyclus in de stille week - je wordt als het ware ‘meegenomen op de hele weg die Jezus voor ons is gegaan’. Van het laatste avondmaal, het lijden, het sterven, de “doodse stilte van het graf”, naar de verwachting van Licht en het volle feest van Zijn opstanding! Dit alles meebeleven om daardoor beter te kunnen begrijpen wat Jezus voor ons deed.
De drie vieringen worden gehouden in de Pauluskerk. De liturgie zal ondersteund worden door de cantorij.

 

Witte Donderdag 18 april, om 19.30 uur. Voorganger is Ds M.M. Hazeleger
In deze dienst vieren we samen het avondmaal in de kring.

Goede Vrijdag 19 april om 20.30 uur.Voorganger is Ds M.M. Hazeleger
Deze avond gedenken we Jezus’ dood. Na Zijn lijden en sterven daalde Jezus af in het dodenrijk en Zijn discipelen bleven achter zonder hoop, in grote verlatenheid, in rouw en in duisternis. Deze dienst van luisteren, zingen, lezingen en stilte eindigt zwijgend en de paaskaars is gedoofd.

Stille Zaterdag 20 april om 22.00 uur. Voorganger is Ds M.M. Hazeleger
De stilte en de rouw blijven op de zaterdag overdag nog bij ons. Jezus is immers gestorven. Maar nog vóór het aanbreken van de nieuwe en eerste dag van de week is Jezus opgestaan. Christenen hebben dit door de eeuwen heen vaak midden in de nacht, vóór het krieken van de nieuwe dag, gevierd met een paaswake. Dan vieren we de komst van het Licht, we vernieuwen onze doop en gaan achter de opgestane Heer aan.
HARTELIJK WELKOM ALLEMAAL!

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
6
8
12
13
15
22
23
25
26
27
29