Regenboog diensten

Wie zijn we
De regenboogdienstcommissie bestaat uit tien enthousiaste mensen die samen met een aantal gemeenteleden en een predikant eens per maand een dienst voorbereiden. Wanneer u zelf een keer mee wilt denken voor een dienst is dat altijd mogelijk, stuur dan een mailtje naar regenboogdienst@pgbeilen.nl, of stuur een berichtje op facebook!

 

Wat
We bereiden eens per maand een dienst voor in samenwerking met een predikant en een aantal gemeenteleden, of in samenwerking met een commissie. Het doel van een regenboogdienst is een inhoudelijk sterke, maar wel laagdrempelige dienst op de zondagmorgen te geven. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente centraal staat, dus zowel in de voorbereiding denken gemeenteleden mee, maar ook de muzikale begeleiding wordt in de meeste diensten door eigen gemeenteleden verzorgd. Na de diensten is er koffiedrinken, behalve met Pasen, Pinksteren en Kerst.

Waar
De diensten zijn om 10:00 uur in de Pauluskerk.

Wanneer
Elke eerste zondag van de maand, behalve in juli en augustus en ook niet wanneer Pasen, Pinksteren of Kerst in die maand valt. Dan vervalt de eerste zondag en is de regenboogdienst op de feestdag. In totaal zijn er tien diensten per jaar.

Waarmee
De inhoud van een dienst kan erg verschillen. Een paar voorbeelden: wanneer we een school-kerk-gezinsdienst organiseren, werken we samen met de Beatrixschool en de Eshorst. Een dienst als deze is gericht op kinderen en ziet er anders uit dan wanneer we een Thomasviering organiseren met de Thomasdienstcommissie. Het komt uiteraard ook voor dat er een dienst is waarvan het thema of de doelgroep nog niet van te voren is ingevuld. Dan is de vrije hand aan de gemeenteleden en aan de predikant, waar dan ook hele diverse diensten uitkomen. Inbreng van ideeën uit de gemeente is altijd erg gewenst, dus heeft u een idee: voel u vrij om contact op te nemen!

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda