Uitnodiging Sporen uit het verleden

Dinsdag 29 mei 19.00 - 20.30 uur
Locatie: Stefanuskerk Beilen - Prins Bernhardstraat 12 – Beilen

De banken en vloer van het schip van de Stefanuskerk te Beilen zijn inmiddels door een groep vrijwilligers verwijderd. De banken en vloerdelen zijn tijdelijk opgeslagen in het koor van de de monumentale kerk.
Op dinsdag 22 mei wordt in de vrijgekomen grond gegraven naar ons verleden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door MUG Ingenieursbureau. Daarbij wordt er samenwerking gezocht met archeoloog Pieter den Hengst die zich als archeoloog heeft gespecialiseerd in het onderzoek in monumentale kerkgebouwen. Hij zal ook de vondsten in beeld gaan brengen (documenteren)

Informatiebijeenkomsten over Stefanuskerk

Het laatste nieuws is dat er toestemming is om de banken en de vloer in het schip te demonteren om het archeologisch onderzoek op korte termijn te kunnen uitvoeren.
Naar verwachting zal dit onderzoek naar oude resten van vroegere kerken in mei worden uitgevoerd.
Er zijn ook twee informatie bijeenkomsten geweest over o.a. de inrichting van de kerk. Hieronder het verslag van de bijeenkomst voor de kerkelijke gemeente.
De website van de achitect: www.pimvandijkdesigns.nl

Restauratie Stefanuskerk

Planning
Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de buitenzijde afgerond. De steigers zijn de eerste week van februari verwijderd. De Stefanuskerk is weer in z’n volle glorie zichtbaar geworden. De vernieuwde wijzerplaten en met name de zichtbaarheid met de LED-verlichting op de wijzerplaat is de kroon op het restauratiewerk geworden.

Restauratie van Oeckelenorgel

Bijna dagelijks wordt er door orgelbouwer Henk Heideveld en zijn vrijwilligers gewerkt aan de restauratie van het orgel. Tijdens de werkzaamheden deed men een wel heel bijzondere ontdekking: De vondst van kogelgaten en granaatscherven.

Toren Stefanuskerk beklimmen

Er is opnieuw een mogelijkheid de toren van de Stefanuskerk te beklimmen. Tijdens de open monumentendag op zaterdag 9 september is er van 10:00 tot 13:00 gelegenheid de toren te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht over ons dorp.

Agenda