Schrijfacties rond 10 december

Schrijfacties rond 10 december; dag van de mensenrechten

Aandacht voor het lot van gevangenen en mensen die onrecht wordt aangedaan is deel van de   opdracht die wij als kerk hebben: opkomen voor de zwakkeren, de stemlozen en zij die geen helper hebben. Ongeacht nationaliteit, godsdienst of achtergrond.

Tijdens de schrijfactie “Write for Rights” van Amnesty International schrijven we naar autoriteiten van een aantal landen. We komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan.

 

Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor fundamentele rechten, mensen die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt autoriteiten om te veranderen.

Daarnaast sturen we gevangenen groetenkaarten; dit betekent heel veel voor hen, om te weten dat andere mensen aan je denken.

Na de kerkdienst op zondag 8 december is er tijdens het koffiedrinken gelegenheid om kaarten te schrijven aan gevangenen. Er zijn (blanco) kaarten beschikbaar, maar het is mooier om kaarten te versturen met een illustratie. Daarom vragen we u om kaarten mee te nemen die u misschien zelf hebt liggen. Het gaat om gewone “enkele” ansichtkaarten; dus niet kaarten met een vouw en een envelop. De illustratie kan van alles zijn, b.v. landschappen, bloemen of stadsgezichten. Zolang het maar geen politieke of religieuze tekst bevat – dat is niet toegestaan.

Als u mee wilt doen om brieven te schrijven aan autoriteiten, dan bent u welkom in de bibliotheek aan de Kampstraat op maandag 9 december. Om 19.30 u. beginnen we, maar u kunt binnenkomen wanneer u wilt. We gaan door met schrijven tot 21.30 u.

Pennen, briefpapier en voorbeeldbrieven zijn beschikbaar; de brieven worden centraal verstuurd.

We hopen dat er veel mensen meedoen aan deze acties – het helpt echt!

Werkgroep ZWO

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
23
26
Datum : donderdag 26 december 2019
27
28
30