Online ontmoeting op kerstavond

‘Kerst in het dorp’

Alles gaat anders dit jaar, zo ook de traditionele kerstvieringen op kerstavond. De Protestantse kerk Beilen-Hijken-Hooghalen heeft een sfeervolle digitale kerstontmoeting gemaakt voor alle inwoners van Beilen en omliggende dorpen. Deze ontmoeting ‘Kerst in het dorp’ is op 24 december vanaf 19.00 uur te volgen via www.pgbeilen.nl

Kerstwensen uit het dorp
Bijzonder in de uitzending zijn de kerstwensen van bekende en minder bekende mensen uit Beilen en omgeving. “Om te laten zien en horen dat we elkaar - in alle ingewikkeldheid van dit jaar - niet loslaten, maar moed willen in spreken,” aldus dominee Magda Hazeleger, namens de Protestantse kerk.  

Thema ‘Hoop’
Nog meer dan ooit staat kerstavond dit jaar in het teken van ‘hoop’. Hoop op nieuw leven, op licht in de duisternis na een bewogen jaar. Het kerstevangelie wordt door burgemeester Mieke Damsma voorgelezen, er speelt een delegatie uit het Beiler Harmonie Orkest en de jeugdafdeling van AMDG, er zingen jonge kinderen in een engelenkoor, er is een bijdrage uit de Katholieke Kerk, en de Protestantse gemeente zorgt voor een muzikaal kerstverhaal uit de Engelse traditie en een lied. 

 

Te bekijken via: www.pgbeilen.nl

Men kan zelf het moment bepalen waarop de ontmoeting bekeken wordt. 

Oproep: speel ‘Stille Nacht’ om 21:30 uur
De Protestantse kerk roept iedereen die een muziekinstrument kan bespelen op om het kerstlied ‘Stille Nacht’ te gaan spelen om 21:30 uur. Magda Hazeleger zegt daarover: “Wat zou het mooi zijn als zoveel mogelijk volwassenen en kinderen in hun eigen deuropening of op hun oprit dit lied spelen op kerstavond. Zo zijn we toch enigszins met elkaar verbonden.”

Geen dienst op locatie
Er is dit jaar géén dienst in de Pauluskerk en de schaapskooi in Hijken. Voor meer informatie zie de Facebookpagina ‘PG Beilen’ of 

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda