Beilen zingt | 1 september | Jong geleerd, oud gedaan

Op 1 september direct na de schoolvakantie organiseert de werkgroep “Beilen zingt” weer een zangdienst, waarin zal voorgaan onze eigen predikant Marco Bijdevaate.

Hij koos als thema : ‘jong geleerd, oud gedaan’.

Wat zal deze jonge voorganger hiermee bedoelen?  Het gaat over Jezus, die als jongere de ouderen onderwees. Wie kent niet de geschiedenis van de 12-jarige Jezus in de tempel?

Ds. Marco Bijdevaate zal een korte meditatie hierover gaan houden, maar de hoofdzaak in onze ‘Beilen zingt’ zangdiensten ligt zoals altijd op het samen zingen. Onder begeleiding van een goede organist, het gerestaureerde van Oeckelen orgel, en de vleugel van het Christelijk Mannenkoor Beilen wordt het vast en zeker weer een mooie dienst.

Als gastkoor hebben we dit keer te gast het Gereformeerd Mannenkoor ‘A Doramus’ uit Hoogeveen waarin ook een aantal leden van onze zustergemeente De Ark zingen.

Het koor staat al een groot aantal jaren onder leiding van Cor Ploeg, naast organist, ook een bekwame dirigent. De samenzang en de koorzang zal worden begeleid door Ruth Pos uit Nijeveen, begeleidster van diverse koren, bekend van veel CD opnames, en actief in kerkelijk Nijeveen met diverse muzikale initiatieven. Het is bekend dat de begeleiding van Ruth in diensten en bij koren in vertrouwde handen is.

Zoals gebruikelijk begint de dienst op 1 september om 19.00 uur in de Stefanuskerk, maar vanaf een kwartier voor die tijd is er al koor- en samenzang. De werkgroep Beilen zingt hoopt velen van u te begroeten, om samen de lofzang gaande te houden, er zijn weer bekende liederen gekozen, die uit volle borst kunnen worden meegezongen.

Werkgroep ‘Beilen zingt’

Dinie Oldenkamp, Netty Ploeg, Bert Otten en Gerrit Biemolt

 (Om alvast te noteren: de volgende zangdienst met ds. Lucias de Haan is op zondag 13 oktober, met Gerwin van der Plaats en een fantastisch Mannenensemble uit Ulrum, ook van harte aanbevolen!)