Nieuws

Foto's Musical Sara

op .

Er is een nieuw foto album toegevoegd van de musical Sara.  Het album geeft een mooi beeld van de musical., De foto's zijn gemaakt door Jan Britstra.

Uitnodiging Sporen uit het verleden

op .

Dinsdag 29 mei 19.00 - 20.30 uur
Locatie: Stefanuskerk Beilen - Prins Bernhardstraat 12 – Beilen

De banken en vloer van het schip van de Stefanuskerk te Beilen zijn inmiddels door een groep vrijwilligers verwijderd. De banken en vloerdelen zijn tijdelijk opgeslagen in het koor van de de monumentale kerk.
Op dinsdag 22 mei wordt in de vrijgekomen grond gegraven naar ons verleden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door MUG Ingenieursbureau. Daarbij wordt er samenwerking gezocht met archeoloog Pieter den Hengst die zich als archeoloog heeft gespecialiseerd in het onderzoek in monumentale kerkgebouwen. Hij zal ook de vondsten in beeld gaan brengen (documenteren)

Nacht zonder Dak voor de jeugd 25 op 26 mei

op .

Misschien heb je al iets gehoord via catechese of de club of via een ander kanaal, namelijk: 25 op 26 mei, Nacht zonder Dak in Beilen voor alle jeugd van Beilen.
Je bouwt van karton en ander materiaal je eigen krot en probeert hierin de nacht door te komen. Je strijdt om een broodje of een beetje tandpasta.
Je doet dit niet alleen om te ervaren hoe het is om een nacht door te brengen op straat, maar ook om geld in te zamelen voor kansarme straatjongeren in Kenia, India en Bolivia. Ook vluchtelingen worden gesteund. Halverwege de avond zal ‘de nacht’ beginnen, 20.30 uur, en deze zal duren tot zaterdagochtend 08.30 uur.

Binnenkort diensten van wijkgemeente Hijken-Hooghalen te zien via Kerk TV

op .

In de komende weken zal er, in beide kerken, gewerkt worden om kerk TV te realiseren. Vanuit De Antenne zullen de diensten rechtstreeks worden uitgezonden. In Het Kompas wordt de dienst opgenomen en later online gezet.
U kunt de diensten bekijken via kerkdienstgemist.nl; u klikt Drenthe aan en vervolgens Hijken, of zoeken op Hijken. De diensten van de beide kerken staan onder het kopje Wijkgemeente Hijken-Hooghalen. Ook via pgbeilen.nl > Media

Informatiebijeenkomsten over Stefanuskerk

op .

Het laatste nieuws is dat er toestemming is om de banken en de vloer in het schip te demonteren om het archeologisch onderzoek op korte termijn te kunnen uitvoeren.
Naar verwachting zal dit onderzoek naar oude resten van vroegere kerken in mei worden uitgevoerd.
Er zijn ook twee informatie bijeenkomsten geweest over o.a. de inrichting van de kerk. Hieronder het verslag van de bijeenkomst voor de kerkelijke gemeente.
De website van de achitect: www.pimvandijkdesigns.nl

Save the date: 25/26 mei Nacht Zonder Dak 2018

op .

Houd de datum alvast vrij: 25/26 mei, Nacht Zonder Dak 2018!
Een nacht slapen in je zelfgebouwde krot van karton, pallets of ander kosteloos materiaal. Vervolgens ervaren hoe het is om een nacht door te brengen in de open lucht. Dit alles om geld in te zamelen voor straatjongeren in verschillende landen en andere projecten die Tear steunt.

Fiets & Loop voor een bus

op .

Ons gemeentelid Aaltje Dijkstra gaat af en toe naar Tanzania. Vanuit een kerk in Tanzania is zij terecht gekomen op een school van de Stichting YWCA (Young Womans Christian Association). Zij onderteunt er onderwijzeressen van kinderen met een beperking. Onderwijs voor kinderen met een beperking is geen vanzelfsprekendheid in Tanzania. Er is vaak geen geld om deze kinderen naar school te laten gaan. De afstanden naar een school zijn groot. Daarom is er behoefte aan goed vervoer voor deze kinderen. De kosten voor zo'n tweedehands minivan zijn ongeveer €12.000,-

Wij gaan dit geld bij elkaar fietsen en lopen!

Fiets & Loop voor een bus (2)

op .

Doe mee en meld je aan
Dit jaar gaat er weer een groep in training voor een goed doel. Ditmaal voor een nieuwe bus voor kinderen met een beperking in Dar es Salaam (Tanzania). 
De eerste twintig deelnemers hebben zich gemeld. Maar er kunnen nog meer fietsers of wandelaars mee. Ga je mee fietsen of wandelen? Stuur dan een e-mail met je naam, adresgegevens, keuze fiets/wandel en je motivatie naar [email protected]

Restauratie Stefanuskerk

op .

Planning
Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de buitenzijde afgerond. De steigers zijn de eerste week van februari verwijderd. De Stefanuskerk is weer in z’n volle glorie zichtbaar geworden. De vernieuwde wijzerplaten en met name de zichtbaarheid met de LED-verlichting op de wijzerplaat is de kroon op het restauratiewerk geworden.

Musical Sara. Instuderen en repeteren.

op .

Hoe is het nu met Sara?
Februari 2018:
Ruim 70 gemeenteleden zijn al een aantal maanden hard aan het werk om de musical Sara tot een succes te maken. Er wordt o.a. geschilderd, kleding gemaakt, getimmerd, teksten geoefend en liedjes ingestudeerd. Zoveel mensen die wekelijks samenwerken dat schept een band. Dat hebben we in de vorige edities zo ervaren, en dat merken we nu ook weer.

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
8
9
11
12
14
16
17
18
19
21
22
25
26
28
30
31