Fiets & Loop voor een bus (2)

Doe mee en meld je aan
Dit jaar gaat er weer een groep in training voor een goed doel. Ditmaal voor een nieuwe bus voor kinderen met een beperking in Dar es Salaam (Tanzania). 
De eerste twintig deelnemers hebben zich gemeld. Maar er kunnen nog meer fietsers of wandelaars mee. Ga je mee fietsen of wandelen? Stuur dan een e-mail met je naam, adresgegevens, keuze fiets/wandel en je motivatie naar fietsvooreenbus@gmail.com

Ons gemeentelid Aaltje Dijkstra gaat af en toe naar Tanzania. Vanuit een kerk in Tanzania is zij terecht gekomen op een school van de Stichting YWCA (Young Womans Christian Association). Zij ondersteunt er onderwijzeressen van kinderen met een beperking. Onderwijs voor kinderen met een beperking is geen vanzelfsprekendheid in Tanzania. Er is vaak geen geld om deze kinderen naar school te laten gaan. Vaak is er ook schaamte voor deze kinderen en komen het huis niet uit. De afstanden naar een school zijn groot. Daarom is er behoefte aan goed vervoer voor deze kinderen. Dat deze kinderen onderwijs kunnen krijgen en zo en taboe te doorbreken. De kosten voor zo'n tweedehands Mini-Van zijn ongeveer €12.000,-

De uitdaging
Van Partenen naar de top van de Silvretta Hochalpenstrasse (Oostenrijk) per fiets of te voet. 14 km, 30 haarspeldbochten, 992 meter hoogteverschil, gemiddelde stijging 7,1%, maximale stijging 11%. De Silvretta is een bergmassief in de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Voralberg en het Zwitserse kanton Graubünden

Hoe en wanneer?
Het weekend van 6-9 september 2018 wordt er gefietst en gewandeld in Oostenrijk. Het precieze programma is nog niet bekend, de voorbereidingen zijn in volle gang.

Organisatie, vervoer en accommodatie
Vervoer en verblijf naar en in Oostenrijk zijn voor eigen kosten. Vanuit de organisatie wordt geen centraal vervoer van Nederland naar Oostenrijk geregeld.
Voor het verblijf ter plaatse proberen we gezamenlijk iets te regelen, maar hiervoor kunnen we nog geen kostenplaatjes schetsen. Uiteraard is iedereen vrij om zelf een overnachtingsadres te zoeken en te organiseren.
De eerste contacten met de Montafon Tourismus zijn gelegd, zij zijn heel erg bereid om mee te denken en te werken. Concrete afspraken worden na het wintersportseizoen gemaakt.

Doe mee en meld je aan
De eerste twintig deelnemers hebben zich gemeld. Maar er kunnen nog meer fietsers of wandelaars mee. Ga je mee fietsen of wandelen? Stuur dan een e-mail met je naam, adresgegevens, keuze fiets/wandel en je motivatie naar fietsvooreenbus@gmail.com .

Het inschrijfgeld voor de deelnemers bedraagt 40 euro. Dit is bestemd voor de onkosten voor de organisatie + een fiets- of wandelshirt. Verder gaan we ervanuit dat iedere deelnemer minimaal 250 euro aan sponsorgeld meeneemt.

Niet fietsen of wandelen, maar wel sponsoren?
Via de webwinkel (klik hier) kan je eenvoudig de deelnemers per persoon sponsoren. Klik op de naam van diegene die je wilt sponsoren in het submenu.

Laatste nieuws

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda