Fiets & Loop voor warmte

Wie durft de uitdaging aan?!
DE UITDAGING
In 2019 gaan we opnieuw de Silvretta beklimmen op de fiets of te voet. Na de fantastische ervaring vorig jaar was de organisatie van mening, gesteund door de uitkomst van een enquête onder de deelnemers, dat deze prachtige alpenreus nogmaals het uitdagende doel kan zijn voor onze actie voor Moldavië. In hoofdlijn zullen we de programma-opzet van 2018 volgen.

 

Even nog een opfrisser. Wat is ons doel:
Moldavië is een extreem arm land met erg koude winters. In de winter is de keuze “koop ik eten of koop ik brandhout”. Door onze actie willen we zorgen dat deze mensen, door het zaaien, oogsten en verwerken van olifantsgras, weer warmte in hun huis krijgen. Dus geld inzamelen voor een stuk land, pootgoed, hulp met verbouwen, en een pers voor het maken van briketten. Deze briketten worden in de winter aan de allerarmsten uitgereikt. Hiervoor wordt samengewerkt met de lokale Protestantse Kerkgemeenschappen. In het totaal is voor dit project €14.000 nodig.

7 september Silvretta
In het weekend van 5-8 september reizen we af naar Gaschurn in Oostenrijk. Per fiets of te voet van Partenen naar de top van de Silvretta Hochalpenstrasse (Oostenrijk). 14 km, 30 haarspeldbochten, 992 meter hoogteverschil, gemiddelde stijging 7,1%, maximale stijging 11%. Voor de deelnemers worden weer verschillende vormen van onderdak geregeld. Het inschrijfgeld bedraagt € 40,-. Hiervan worden de organisatiekosten betaald en krijgen alle deelnemers een shirt. Evenals vorig jaar moet elke deelnemer € 250,- sponsorgeld voor het doel bijeenbrengen. Hiervoor heeft iedereen ruim de tijd. We gaan natuurlijk voor de prestatie, maar ook de gezelligheid samen is een belangrijk aspect. De gezamenlijke maaltijd in de Lamm Hütta, de apres-ski-bar op de berghelling, hoort daar zeker ook weer bij.

6 juli de Col du VAM
We hopen natuurlijk dat er veel mensen meegaan naar Oostenrijk. We merken echter ook dat velen de actie een warm hart toedragen, maar dat het hen niet lukt om mee te gaan naar de Silvretta. Voor die mensen hebben we een alternatief. De Col du Vam is een mooie nieuwe uitdaging in de buurt. Het dak van Drenthe met een hoogte van 40 meter. Voor iedereen die het leuk vindt, zullen we op zaterdag 6 juli een leuke rit organiseren. Zowel op de fiets als lopend. Een bijdrage voor dit doel is dan natuurlijk ook van harte welkom. Op de top zal een collectebus staan waarin gedoneerd kan worden.

14 juni Veiling
Op 14 juni, om 19.00 uur, is er een veiling. Iedereen uit de gemeente kan hiervoor iets aanbieden om te veilen. Afgelopen jaar werden er bijvoorbeeld de volgende dingen geveild: high tea bij iemand thuis, auto wassen, motorrit maken, poffert eten enz. Buiten dat het geld opbrengt voor het doel, is het natuurlijk ook heel gezellig om dit samen te doen. Dus…wie heeft er iets te veilen…graag opgeven via onderstaand mailadres.

Waar aanmelden
Heb je belangstelling, dan kun je je aanmelden op fietsloopactie.beilen@gmail.com. Graag aangeven of je wilt lopen of fietsen in Oostenrijk, welke maat shirt je wilt hebben (S, M, X, XL) en of je iets hebt voor de veiling.

Wil je meer weten over de uitdaging, dan kun je ook contact opnemen met Hanneke de Wit-Steunenberg T: 06 27226594

Agenda