Oikocredit investeren in mensen

Diaconaat & Missionaat
 Registratie gesloten
 
0
Datum: dinsdag 12 februari 2019 20:00

Locatie: Wilhelmina Zalencentrum

Wereldwijd hebben zo’n 2 miljard mensen geen toegang tot enige vorm van financiële dienstverlening. Vaak omdat ze arm zijn en banken hen zonder onderpand geen geld willen lenen. Deze mensen leven daardoor in een vicieuze cirkel: zonder de mogelijkheid om geld te lenen en te investeren in een kleine, eigen onderneming hebben ze weinig kans zich aan de armoede te onttrekken.

Oikocredit wil en kan deze cirkel doorbreken door mensen met microkredieten vooruit te helpen. Oikocredit gelooft dat lenen in plaats van geven voor meer zelfvertrouwen en meer economische productiviteit zorgt. Het is hulp waarmee mensen zélf iets kunnen ontwikkelen: een onderneming, een bestaan, een toekomst. Anders dan geefgeld, wordt leengeld bovendien steeds opnieuw uitgeleend: zo kunnen meer mensen geholpen worden.

Oikocredit is meer dan 40 jaar geleden ontstaan op initiatief van de Wereldraad van Kerken. Wereldwijd beleggen meer dan 54.000 kerkelijke organisaties en particulieren in Oikocredit. Ook de diaconie van de wijkgemeente Beilen heeft een groot deel van haar reserves bij Oikocredit ondergebracht.

Aafke Mandersloot vertelt over het werk van Oikocredit. Zij is werkzaam bij Oikocredit in Utrecht.

 

E-mail
ontmoeting@pgbeilen.nl
Website
Leiding
Mw. Aafke Mandersloot

 

Alle datums


  • dinsdag 12 februari 2019 20:00

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda